00000

Denna currysill måste alltid finnas med på Solveig och Görans sillbord. Den har en kraftig currysmak som lyfts av sött äpple, paprika och morot.

För 25 personer

Ingredienser

4 matjessill (à 200 g)
2 gula lökar
2 morötter
2 röda paprikor
2 msk curry
1 msk smör
2 äpplen
1 msk honung
4 dl lätt crème fraiche
2 dl lätt majonnäs (Hellmans)
1,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar nymald
1 knippa gräslök

Currysill – gör så här:

  1. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka lök och morötter. Kärna ur och fintärna paprikan.
  2. Fräs lök, morot, paprika och curry i smöret ca 3 min. Låt kallna.
  3. Kärna ur och småtärna äpplena. Blanda honung, creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd i sill, grönsaker och äpple. Hacka gräslöken. Rör ner gräslöken i röran.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Midsommar, Övrigt, Svenskt