Currysås

4.44.44.44.44.4

Currysås passar perfekt till kyckling. Här är en god variant.

För 1

Ingredienser

1 gul lök, liten
1 dl äpple
2 msk smör
1 msk curry
3 dl vatten
0,5 st grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde, eller mellangrädde
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
2 msk hot chutney

Currysås – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpplet. Fräs lök och äpple i smör ca 5 min. Strö över curry och fräs ca 1 minut.
  2. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka cirka 5 minuter. Tillsätt grädde och koka cirka 2 minuter.
  3. Blanda i gurkmeja och smaka av med chilipulver och salt. Rör i mango chutney och och mixa eventuellt såsen slät med mixerstav.

 

Fler recept med: Sås och marinad