Currysås

Currysås passar perfekt till kyckling. Här är en god variant.
Foto: istock

Ingredienser

  • 1 gul lök - liten
  • 1 dl äpple
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 3 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde - eller mellangrädde
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hot chutney

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpplet. Fräs lök och äpple i smör ca 5 min. Strö över curry och fräs ca 1 minut.

  2. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka cirka 5 minuter. Tillsätt grädde och koka cirka 2 minuter.

  3. Blanda i gurkmeja och smaka av med chilipulver och salt. Rör i mango chutney och och mixa eventuellt såsen slät med mixerstav.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!