Currysås
Currysås passar perfekt till kyckling. Här är en god variant.
Ingredienser
- 1 gul lök - liten
- 1 dl äpple
- 2 msk smör
- 1 msk curry
- 3 dl vatten
- 0,5 st grönsaksbuljong
- 2 dl vispgrädde - eller mellangrädde
- 2 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,5 tsk salt
- 2 msk hot chutney
Gör så här
-
Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpplet. Fräs lök och äpple i smör ca 5 min. Strö över curry och fräs ca 1 minut.
-
Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka cirka 5 minuter. Tillsätt grädde och koka cirka 2 minuter.
-
Blanda i gurkmeja och smaka av med chilipulver och salt. Rör i mango chutney och och mixa eventuellt såsen slät med mixerstav.