00000

Recept på curryris med kikärter och mango chutney. Kokt ris från dagen före gör att den här rätten är blixtsnabb.

För 1

Ingredienser

9 dl kokt, kallt ris (720g)
2 gula lökar
1 1/2 msk curry
2 msk rapsolja
2 burkar kikärter (á 400 g)
2 dl matlagningsgrädde
1/2dl+1/2 dl mango chutney
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 tomater
150 g babyspenat

15 min

Curryris med kikärter och mango chutney – gör så här:

  1. Skala och skär löken i klyftor. Stek lök, ris och curry i olja i en stekpanna ca 3 min. Spola av kik­ärterna med kallt vatten och
    blanda ner dem i pannan.
  2. Häll i grädden och tillsätt 1/2 dl mango chutney. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ca 5 min.
  3. Tärna tomaterna. Vänd ner tomater och spenat i pannan och låt det bli varmt. Servera med 1/2 dl mango chutney

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️