00000

För att underlätta tillagningen kan det vara bra att förbereda lite före utflykten. Lök och vitlök hackas, fisken sköljs och skärs i bitar och buljongen blandas och hälls i flaska. Men glöm inte att ta med extra vatten att späda med.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
800 g fiskfilé, t ex gös eller sej
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 dl rundkornigt ris, rundkornigt, t ex arborio eller avorio
1 msk curry
2 msk olivolja, + 1 msk
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
300 g musslor, frysta, gröna, med skal
100 g broccolibuketter

Tillbehör:

, bröd

1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i plastpåsar. Skölj och skär fiskfiléerna i bitar, lägg i en burk. Blanda buljongen. Hit kan förberedas.
2. Hetta upp 2 msk olja i paellapannan och bryn fisken på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp fisken i en skål. Täck med folie så att den håller sig varm.
3. Fräs lök, vitlök, ris och curry i 1 msk olja i pannan ca 2 min. Lägg i färska broccolibuketter. Häll på så mycket buljong som går, späd sedan efter hand tills riset är kokt men har en liten kärna.
4. Om broccolin varit fryst läggs den i mot slutet tillsammans med musslor och fisk. Täck med folie och låt stå 3–5 min så att allt blir varmt. Servera genast med bröd.