En god gryta har vi fått recept på från Henrik. Den passar utmärkt på hösten och innehåller både kål och äpple. Grytan kryddas enkelt med indisk currypasta som är fyllig i smaken och har lite hetta. Bra att ta till när man har begränsat kryddförråd. Basmatiris, sallad och chutney passar bra till.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g benfri fläskkarré
300 g liten klyfta vitkål
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
4 msk tikka masala currypasta (sharwood's)
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 äpplen

Recept: Currygryta med fläskkött

  1. Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i strimlor.
  2. Strimla vitkål och lök. Fräs lök och vitkål i smör. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna och salta. Lägg över grytan.
  4. Blanda ner currypasta och buljongtärning. Tillsätt vatten, crème fraiche och låt koka på svag värme under lock 15-20 min.
  5. Kärna ur och skär äpplena i bitar och blanda ner dem i grytan.
  6. Koka ytterligare ca 5 min.
  7. Smaka av och servera.
Fler recept med: Övrigt