Currygryta med fläskkött

En god gryta har vi fått recept på från Henrik. Den passar utmärkt på hösten och innehåller både kål och äpple. Grytan kryddas enkelt med indisk currypasta som är fyllig i smaken och har lite hetta. Bra att ta till när man har begränsat kryddförråd. Basmatiris, sallad och chutney passar bra till.
Allt om Mat
Currygryta med fläskkött
Currygryta med fläskkött Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré - benfri
  • 300 g vitkål - liten klyfta
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 4 msk tikka masala currypasta (sharwood's)
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i strimlor.

  2. Strimla vitkål och lök. Fräs lök och vitkål i smör. Lägg över i en gryta.

  3. Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna och salta. Lägg över grytan.

  4. Blanda ner currypasta och buljongtärning. Tillsätt vatten, crème fraiche och låt koka på svag värme under lock 15-20 min.

  5. Kärna ur och skär äpplena i bitar och blanda ner dem i grytan.

  6. Koka ytterligare ca 5 min.

  7. Smaka av och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!