Currygryta med aubergine innehåller massor med härligt mustiga kryddor som smaksätter grytan. Gör gärna dubbel sats, den är lika god i matlådan nästa dag.
För 4 personer:
Ingredienser
500 g
aubergine
1 burk
kikärter, (400 g)
0,5 dl
olivolja
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
curry
2 tsk
garam masala
0,5 tsk
gurkmeja, mald
0,5 tsk
koriander, mald
1 msk
ingefära, riven, färsk
2 dl
tomater, krossade
1 burk
kokosmjölk, (400 ml)
2 msk
tomatpuré
2 tsk
strösocker
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, nymald
Garnering:
koriander
Tillbehör:
basmatiris
15 minuter + koktid
Currygryta med aubergine – gör så här:
Skär auberginen i mindre bitar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Stek auberginen i olja i omgångar i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Rör i de torra kryddorna och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna samt auberginen. Koka upp och låt sjuda under lock 15–20 min.
Garnera grytan med koriander och servera med basmatiris.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.