00000

De milda pilgrimsmusslorna får ordentlig skjuts av chilifräst vitlök och ingefära.

För 4 person(er)

Ingredienser

16 pilgrimsmusslor, stora
1 morot, stor
3 ingefära, färsk, cm
2 msk pepparfrukt, hackad, urkärnad röd spansk
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja, + lite smör
2 tsk curry
1 lime
1 msk koriander, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 endivblad, stora
1 knippa mâchesallad, till garnering

1. Skala och skär morot, inge-
fära, pepparfrukt och vitlök i mycket små tärningar, fräs dem glansiga i olivolja några minuter.
2. Stek pilgrimsmusslorna i olja + smör ca 2 min per sida tills de är nätt genomstekta.
3. Häll det frästa hacket över musslorna i pannan, tillsätt curry, pressad lime och koriander.
4. Lägg upp en mussla på varje endivblad, lite machesallad ovanpå och därpå en sked av fräset.