1. Skala och skär morot, inge-
fära, pepparfrukt och vitlök i mycket små tärningar, fräs dem glansiga i olivolja några minuter.
2. Stek pilgrimsmusslorna i olja + smör ca 2 min per sida tills de är nätt genomstekta.
3. Häll det frästa hacket över musslorna i pannan, tillsätt curry, pressad lime och koriander.
4. Lägg upp en mussla på varje endivblad, lite machesallad ovanpå och därpå en sked av fräset.
Curryfrästa pilgrimsmusslor
De milda pilgrimsmusslorna får ordentlig skjuts av chilifräst vitlök och ingefära.
För 4 person(er)
Ingredienser
16 | pilgrimsmusslor, stora |
1 | morot, stor |
3 | ingefära, färsk, cm |
2 msk | pepparfrukt, hackad, urkärnad röd spansk |
3 | vitlöksklyftor |
2 msk | olivolja, + lite smör |
2 tsk | curry |
1 | lime |
1 msk | koriander, finhackad |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
8 | endivblad, stora |
1 knippa | mâchesallad, till garnering |