Currydoftande sportlovssoppa

Matig, billig och nyttig soppa! Den som vill använder currypasta i stället för pulver. Soppan får en annan karaktär men blir lika god.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g champinjoner
  • 1 klyfta vitkål - (400 g)
  • 1 msk curry
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vatten
  • 2,5 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 burk sojabönor - (400 g)
  • 2 msk rödvinsvinäger

Tillbehör

  • 80 g grovt bröd - /person

Gör så här

  1. Ansa och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Skölj och skär champinjonerna i mindre bitar. Finstrimla kålen.

  2. Fräs grönsaker och curry i oljan i en rymlig kastrull under omrörning ca 2 min. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt soppan koka upp och koka 2-3 min tills kålen har mjuknat lite.

  3. Skölj under tiden sojabönorna under rinnande vatten i ett durkslag. Tillsätt dem och vinäger i soppan och låt sjuda 2 min så att bönorna blir varma. Servera med bröd. Ca 460 kcal per portion 14 g fett  22 g protein 58 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!