Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen. Eftersom de ugnssteks tillsätts inget ytterligare fett. Blomkålen ska inte kokas innan stekningen utan ska fortfarande ha kvar sin knaprighet när den är klar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 0,5 tsk salt

Panering

  • 2 morötter
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk sesamfrö
  • 2 tsk curry
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Indisk blomkål

  • 400 g blomkålshuvud
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 krm salt
  • 0,5 msk olja

Sås

  • 5 fraiche - mini
  • 1 msk mango chutney

Tillbehör

  • 225 g ris - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.

  2. Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och bred på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.

  3. Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor och salt. Strö det påblomkålen medan de steks i olja några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara. Blanda samman såsen.

  4. Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!