Curry med kyckling, bönor, sötpotatis och svart ris

Recept på curry med kyckling, bönor, sötpotatis och svart ris. Currygryta som är mild av kokos och med lagom chilihetta. Stora bitar av sötpotatis ger god sötma.

45 minuter

Curry med kyckling, bönor, sötpotatis och svart ris – gör så här:

  1. Skär kycklingköttet i bitar. Bryn det i 2 msk olja eller smör i en gryta. Skala och skär löken i klyftor. Låt den steka med kycklingen 2–3 min. Lägg upp på ett fat.
  2. Lägg currypasta och kryddor i grytan och fräs i 1 msk kokosfett eller smör. Häll på kokosgrädde, fisksås och socker och vatten.
  3. Skala och tärna sötpotatisen och lägg  den i grytan. Koka tills  den nästan är mjuk, ca 10 min. Lägg i kycklingen. Sjud ytterliggare ca 3 min. Tillsätt limesaften.
  4. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 min. Garnera med finhackad rödkål och thaibasilika. Servera med ris och kryddigt vitt vin eller en mjuk pinot noir.

Att dricka till currygryta

Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 2016, Chile, 79 kr.
Vitt vin med pigg, kryddig framtoning med drag av rosor, honung och med en liten sötma i avslutningen.

Highland Heritage Estate Pinot noir 2016, Australien, 99 kr.
Smidigt, mjukt rödvin med drag av mogna hallon, färska örter och god krydda. Frisk fruktsyra med mjuka tanniner.
Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag så kan du be personalen att hjälpa dig finna ett liknande.

Recept från