40 minuter + koktid
”Curry” med kikärter och sötpotatis samt pannbröd med vitlökssmör – gör så här:
- Pannbröd: Skala och riv vitlöken. Blanda den med smör och flingsalt. Ställ i kylen.
- Rör ihop de båda mjölsorterna, salt och bakpulver. Tillsätt olja, vatten och persilja och knåda till en smidig deg. Forma degen till en rulle och skär den i 10 bitar. Kavla ut varje bit till en tunn avlång platta.
- Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme 2–3 min på varje sida. Lägg dem i en handduk, undan för undan, så att de håller sig varma. Strö över lite extra flingsalt.
- Skala och skär sötpotatisen i grova tärningar. Ansa purjolöken och skär den grova bitar.
- Blanda pastasås, kokosmjölk, vatten och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp. Lägg i sötpotatisen och låt sjuda ca 10 min.
- Blanda ner purjolök, russin och kryddor i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min.
- Skölj kikärterna och blanda ner dem i grytan. Smaka av med honung och krydda med salt och peppar.
- Servera grytan med pannbröd med vitlökssmör, yoghurt och eventuellt koriander och ris.