50 min + 20 min i ugn
Cupcakes med björnbär och chokladkräm
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp, ca 5 min. Tillsätt ägget.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt mjölken. Rör snabbt ihop till en smet.
3. Fördela hälften av smeten i muffinsformar av papper, ställda på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt. Lägg tre björnbär i varje form och fyll på med smet till 3⁄4 av formen.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
5. Finhacka chokladen. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå ca 2 min. Rör till en slät smet. Låt svalna. Vispa in smöret i chokladsmeten.
6. Fyll krämen i en spritspåse med slät tyll. Spritsa krämen på kakorna. Garnera med björnbär.