Cupcakes med björnbär och chokladkräm

En krämigt god mjölkchokladkräm toppar dessa cupcakes.

50 min + 20 min i ugn

Cupcakes med björnbär och chokladkräm

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp, ca 5 min. Tillsätt ägget.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt mjölken. Rör snabbt ihop till en smet.

3. Fördela hälften av smeten i muffinsformar av papper, ställda på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt. Lägg tre björnbär i varje form och fyll på med smet till 3⁄4 av formen.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

5. Finhacka chokladen. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå ca 2 min. Rör till en slät smet. Låt svalna. Vispa in smöret i chokladsmeten.

6. Fyll krämen i en spritspåse med slät tyll. Spritsa krämen på kakorna. Garnera med björnbär.

Recept från