Cupcakes med apelsin och pistaschnötter

00000

Recept på cupcakes med apelsin och pistaschnötter. Lätta att göra, oemotståndligt goda och passar utmärkt till julfikat. Apelsin och pistaschnötter sätter härlig julsmak på dessa goda cupcakes. Toppa med vanilj- och apelsinfrosting.

För 12 muffins:

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Frosting:

25 g smör rumsvarmt
200 g färskost naturell
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk apelsinskal rivet

Garnering:

25 g pistaschnötter
rivet apelsinskal

25 minuter + 20 minuter i ugn

Cupcakes med apelsin och pistaschnötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner i äggsmeten. Blanda i smöret.
  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt.
    Grädda muffinsen mitt i ugnen 15–20 min. Låt dem kallna på galler.
  4. Frosting: Blanda smör och färskost väl. Tillsätt florsocker, vaniljsocker
    och apelsinskal.
  5. Hacka pistaschnötterna. Bred frosting på muffinsen och garnera med
    pistaschnötter och apelsinskal.

Recept: Karin Wenner

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar, Övrigt