Recept: Karin Wenner
Cupcakes med apelsin och pistaschnötter
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Frosting
- 25 g smör - rumsvarmt
- 200 g färskost - naturell
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk apelsinskal - rivet
Garnering
- 25 g pistaschnötter
- apelsinskal - rivet
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
-
Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner i äggsmeten. Blanda i smöret.
-
Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 15–20 min. Låt dem kallna på galler.
-
Frosting: Blanda smör och färskost väl. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och apelsinskal.
-
Hacka pistaschnötterna. Bred frosting på muffinsen och garnera med pistaschnötter och apelsinskal.