Chokladcupcakes – supergoda & ser ut som dekorationer på bordet

Chokladcupcakes med äpple. Garnera gärna cupcakes med fina ­sockerarbeten som finns att beställa på nätet eller att köpa i finare dekorationsbutiker eller välsorterade mataffärer.

40 min+20 min i ugn

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål. Ställ att kallna i kylen. Vispa smör och socker ­poröst. Blanda i ett ägg i taget under vispning.
2. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda försiktigt ner mjölblandning och chokladblandning i smeten i omgångar.
3. Fördela smeten i bullformar av papper ställda i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt dem kallna på galler.
4. Sockerlagsäpplen: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små kuber, ca
1/2 x 1/2 cm. Koka upp vatten, socker och äpplen i en kastrull och koka tills vattnet dunstat och äpplena blivit mjuka, ca 10 min. Låt kallna.
5. Gör ett hål i varje cupcake med en vass kniv eller en äppelurkärnare. Fyll igen hålen med äpplen.
6. Kanelfrosting: Vispa smör, färskost, florsocker och kanel krämigt. Spritsa frostingen på cupcakesen. ­Garnera med sockerblommor, strössel eller färska blommor.

Recept från