30 minuter + 30 minuter i ugn
Crumblebar – gör så här:
- Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull tillsammans med hallon och socker. Koka ca 15 min, till en tjock sylt. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 175°. Mixa smör och socker i matberedare. Sikta i vaniljsocker, mjöl och salt, blanda ihop till en deg.
- Lägg bakplåtspapper i en ca 15 x 20 cm stor ugnssäker form, gärna med avtagbar kant. Tryck ut 2/3 av degen, se till att det är ca 1/2 cm deg upp på kanterna.
- Crumble: Hacka mandel och choklad. Blanda resten av degen med müsli, mandel och choklad. Strö ca 1/4 av crumblen på den uttryckta degen. Bred på sylt och strö över resten av crumblen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, till gyllenbrun färg. Låt svalna och skär i bitar. Njut den som den är eller servera med lättvispad grädde eller glass.
Kökstipset! Om du har bråttom så köp färdig sylt. Det behövs 3 dl till det här receptet.