Cruditées är det franska namnet på en rätt med råa grönsaker. Här ska grönsakerna skivas riktigt tunt för att ge salladen en yvig look.
För 20 pers på buffé
Ingredienser
3
fänkålsstånd, (ca 500 g)
3
morötter
250 g
sugarsnaps
10
rädisor
1 dl
dill, hackad
2 tsk
flingsalt
Cruditésallad
Ansa fänkålen och skiva den tunt, gärna på mandolin. Skala och skiva morötterna tunt på längden. Ansa och strimla sugarsnapsen. Ansa och skiva rädisorna. Lägg gärna grönsakerna i kallt vatten över natten så att de blir riktigt krispiga.
Häll av vattnet och blanda med dill och salt före servering.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.