00000

Cruditéer med paprikatapenade är en dipp där man dippar små grönsaker i en krämig paprikaröra. Gör det enkelt och använd färdiggrillad paprika.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk paprika, grillad ­(200 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
2 msk olivolja
1 msk citron, pressad
0,5 tsk salt
0,5 dl pistaschnötter, skalade

Tillbehör:

späda grönsaker, eller baby-grönsaker

10 minuter

Cruditéer med paprikatapenade – gör så här:

  1. Skala vitlöken. Låt oljan från paprikan rinna av. Lägg paprika, ­vitlök, kapris, olja, citronsaft och salt i en mixer och mixa ihop en kräm.
  2. Tillsätt pistaschnötterna, spara några till garnering, och mixa hastigt. Lägg dippen i en skål och strö över de sparade, grovhackade nötter. Servera dippen till cruditéer.
Fler recept med: Franskt, Röror, Smårätter, Veganskt