Crostini med svamptapenade

Svamptapenaden kan förberedas dagen före.

Crostini med svamptapenade

 

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja. Strö över flingsalt.
2. Rosta skivorna mitt i ugnen 8–10 min tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna.
3.  Tapenade: Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ansa och skär svampen i små bitar. Stek svampen i 2 msk olivolja  ca 5 min. Tillsätt vitlök och schalottenlök. Salta och peppra. Tillsätt ½ dl olivolja och värm upp utan att koka. Sila och spara oljan. Låt svampen kallna.
4. Mixa svampen och tillsätt den avsilade oljan i en fin stråle. Rör i timjan eller persilja. Smaksätt med tryffelolja.
5. Fördela tapenaden på crostiniskivorna och garnera med timjan eller persilja.

Recept från