Inget bröllop utan skagen! Det är det godaste man kan äta till ett glas bubbel. Majonnäsen som blir över kan sparas i kylen ca 2 veckor och användas till kalla såser och dressingar eller till räkmackan.
För 1 30 crostini
Ingredienser
Crostini med skagenröra
1/2
baguette
2 msk
olivolja
400 g
skalade räkor
2 msk
hackad dill
2 msk
riven pepparrot
Majonnäs
1
äggula
1 msk
dijonsenap
1/2 msk
vitvinsvinäger
2 1/2 dl
solrosolja
1/2 msk
pressad citron
1/2 tsk
salt
1 krm
nymald vitpeppar
Garnering
dillkvistar
25 min
Recept: Crostini med skagenröra
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär baguetten i tunna skivor, ca 0,3 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och pensla med olja. Rosta brödskivorna mitt i ugnen 5–7 min.
Majonnäs: Rör ihop äggula, senap och vinäger. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa sist ner citronsaften och krydda med salt och vitpeppar.
Använd 1 1/2 dl av majonnäsen och vänd ner räkor, dill och pepparrot.
Lägg upp skagenröran på de rostade brödskivorna precis före servering. Garnera med dill.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.