00000

Crostini med rucolapesto är ett litet gott tilltugg. Rucola i peston gör den lite pepprig och god. Bred på små crostini.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 baguette, liten

Rucolapesto:

0,5 dl pinjekärnor, eller solroskärnor
1 vitlöksklyfta
35 g rucola
1 kruka basilika
1,5 dl olivolja
1 dl parmesanost, finriven
1 tsk honung, flytande
1,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

10 minuter + 8 minuter i ugn

 Crostini med rucolapesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär baguetten i sneda långa skivor. Lägg dem på ett ugnsgaller och rosta mitt i ugnen ca 8 min tills de får lite färg. Vänd en gång under tiden.
  2. Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser i matberedare till en krämig pesto och servera till crostinin.
Fler recept med: Snacks och tilltugg