44444

Frasiga crostini att dippa i en krämig röra på kronärtsskocka och spenat, ljuvligt att börja middagen med.

För 1 8 pers som tilltugg

Ingredienser

Crostini med kronärtskocksdip

1 baguette
1 dl olivolja
2 msk flingsalt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
1,5 dl mellangrädde
1 dl lätt crème fraiche
2 dl parmesanost, grovriven
1,5 dl lagrad ost, grovriven, t ex appenzeller
1 burk kronärtskockshjärtan, (400 g)
0,5 påse babyspenat, (à 70 g)
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
0,25 krm cayennepeppar
0,5 dl panko, japanskt ströbröd

1 timme

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär baguetten i tunna skivor. Pensla skivorna med olja och strö på flingsalt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 8 min. Ta ut och låt kallna.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör. Rör i mjölet och låt fräsa med ca 1 minut. Rör i grädde, crème fraiche, 1 dl parmesanost och 1 dl annan riven ost.

3. Häll av kronärtskockorna och hacka dem grovt. Grovhacka spenaten. Rör ner kronärtskockor och spenat i ostblandningen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

4. Häll blandningen i smorda små ugnssäkra formar. Blanda panko med 1 dl parmesan och 1 dl riven ost. Strö blandningen över smeten.

5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min tills det bubblar och börjar få fin färg. Servera dippen ljummen till crostinin.