55555

Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetor är ett knaprigt drinktilltugg. Är du rädd att dina gäster spiller röd­betor på sina kläder kan du använda polkabetor eller gulbetor, som du ­förkokar själv i stället.

För 12 crostini:

Ingredienser

12 skivor baguette
1 + 1 msk olivolja
200 g getost, bredbar
1 dl crème fraiche
2 tsk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald 
250 g rödbetor, förkokta
1 msk
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

timjan

20 minuter + 7 min i ugn

Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla ena sidan på bröden med 1 msk olja. Lägg brödskivorna på ett galler med den oljade sidan uppåt och rosta i övre delen av ugnen 5–7 min, tills bröden är gyllene.
  2. Mosa samman getost, crème fraiche, honung, salt och peppar. Ställ kallt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär rödbetorna i små bitar och blanda med citronskal, 1 msk olja flingsalt och peppar.
  3. Bred getostcurden på brödskivorna. Lägg på rödbetor och strö över citronskal. Toppa med timjan.
Fler recept med: Snacks och tilltugg, Vegetariskt