Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetor

Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetor är ett knaprigt drinktilltugg. Är du rädd att dina gäster spiller röd­betor på sina kläder kan du använda polkabetor eller gulbetor, som du ­förkokar själv i stället.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 skivor baguette
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 200 g getost - bredbar
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g rödbetor - förkokta
  • citronskal
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla ena sidan på bröden med 1 msk olja. Lägg brödskivorna på ett galler med den oljade sidan uppåt och rosta i övre delen av ugnen 5–7 min, tills bröden är gyllene.

  2. Mosa samman getost, crème fraiche, honung, salt och peppar. Ställ kallt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär rödbetorna i små bitar och blanda med citronskal, 1 msk olja flingsalt och peppar.

  3. Bred getostcurden på brödskivorna. Lägg på rödbetor och strö över citronskal. Toppa med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!