Crostini med färska ärter och pecorino  

Crostini med färska ärter och pecorino är ett enkelt men supergott som tilltugg eller till förrätt.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 700 g ärtor - färska i skidor
  • 6 baguette - tunna skivor
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 krm salt
  • 1 dl pecorino - grovhyvlad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sprita ärterna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Stek bröden i 2 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  2. Lägg ärterna på brödskivorna, mosa lätt med en gaffel. Strö på pecorino. Droppa över 1 msk olja. Krydda med flingsalt och peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!