Crostini med auberginekompott och hummer

En milt kryddad auberginekompott läggs på rostad baguette. En hummerbit får kröna munsbiten som serveras till ett glas champagne.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 hummer - kokt rensad
  • 12 baguetteskivor
  • 2 msk olivolja

Kompott

  • 300 g aubergine
  • 2 schalottenlökar - skalade och finhackade
  • 1 vitlöksklyfta - skalad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk timjan - färsk finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 knippe körvel - färsk

Gör så här

  1. Kompott: Skala och skär aubergine i cm-stora tärningar.

  2. Fräs lök och vitlök i olivolja så att de blir glansiga och genomskinliga.

  3. Tillsätt aubergine och vatten och låt allt småsjuda 30-40 minuter till en ganska fast kompott.

  4. Smaka av med vinäger, timjan, salt och peppar.

  5. Sätt ugnen på 175°. Pensla brödskivorna med olja och lägg dem på en plåt. Rosta dem mitt i ugnen till gyllengul färg, 7-8 minuter.

  6. Fördela auberginekompotten på bröden (crostinin) och garnera med hummerkött delat i fina bitar och skivor. Garnera med körvel och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!