00000

De här små godbitarna blir ett uppskattat inslag på glöggbjudningen. Chutneyn passar också bra att klicka på crostini med en mogen och smakrik ost.

För 24 crostini

Ingredienser

12 nötbröd större skivor, eller 24 skivor baugette
350 g anklevermousse
3 fikon färska

Chutney:

1 burk fikon i konjakslag (390 g)
2 msk konjakslag
1 ingefära syltad (ca 20 g)
1 msk citron pressad

Crostini med anklevermousse och fikonchutney – gör så här:

  1. Börja med chutneyn. Skär bort de små skaften på fikonen. Mixa fikon, konjakslag, ingefära och citronsaft till en kräm.
  2. Sätt ugnen på 225°. Rosta brödskivorna mitt i ugnen ca 7 min, vänd efter halva tiden. Skär större brödskivor på diagonalen till trekanter.
  3. Vid servering: Lägg en bit anklevermousse på varje brödskiva, toppa med en klick chutney och garnera med en fikonklyfta.
Fler recept med: Fest, Gourmet och lyx, Jul, Smårätter