Crostini med anklevermousse och fikonchutney

De här små godbitarna blir ett uppskattat inslag på glöggbjudningen. Chutneyn passar också bra att klicka på crostini med en mogen och smakrik ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 nötbröd - större skivor, eller 24 skivor baugette
  • 350 g anklevermousse
  • 3 fikon - färska

Chutney

  • 1 burk fikon i konjakslag - (390 g)
  • 2 msk konjakslag
  • 1 ingefära - syltad (ca 20 g)
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Börja med chutneyn. Skär bort de små skaften på fikonen. Mixa fikon, konjakslag, ingefära och citronsaft till en kräm.

  2. Sätt ugnen på 225°. Rosta brödskivorna mitt i ugnen ca 7 min, vänd efter halva tiden. Skär större brödskivor på diagonalen till trekanter.

  3. Vid servering: Lägg en bit anklevermousse på varje brödskiva, toppa med en klick chutney och garnera med en fikonklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!