Croque Monsieur

Croque Monsieur är en klassisk fransk smörgås som finns i många olika varianter. Toppas den med ett stekt ägg blir det en Croque Madame.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 skivor formbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 skivor skinka - rökt
  • 8 skivor ost
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Kantskär brödskivorna. Bred senap på bröden. Lägg på skinkskivor och ost. Lägg ihop bröden två och två.

  2. Stek de dubbla bröden i smör i en stekpanna så att de får fin färg och osten smälter. Servera dem med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!