55555

Crispy fish-burgare med rödkålsslaw och guacamole är en krispig och knaprig hamburgare. Det är viktigt att mixa färsen  hastigt, ca 1/2 minut, för att burgaren inte ska bli seg.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g vit fiskfilé, t ex torsk
0,5 citron
1 ägg
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1,5 dl panko, (japanskt ströbröd)

Semitorkade tomater:

200 g körsbärstomater

Rödkålsslaw:

300 g rödkål
0,5 rödlök, liten
1 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 msk koriander, finhackad
1 msk ingefära, färskriven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Guacamole:

2 avokador
1 vitlöksklyfta, liten
0,5 lime
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

hamburgerbröd
ärtskott

40 minuter + 1 timme i ugn

Crispy fish-burgare med rödkålsslaw och guacamole – gör så här:

  1. Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 1 timme, tills saften torkat in.
  2. Rödkålsslaw: Skala löken. Finstrimla kål och lök, gärna på mandolin eller med osthyvel. Blanda strimlorna med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar.
  3. Guacamole: Halvera och kärna ur avokadon. Skala och riv i vitlöken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda limeskal och limesaft med avokadon och krydda med salt och peppar.
  4. Fiskburgare: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken hastigt till färs i en matberedare. Tillsätt citronskal, ägg, chiliflakes, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
  5. Vänd burgarna i panko och grilla dem 3–4 min på varje sida, tills de fått fin färg och är genomgrillade.
  6. Lägg burgarna i hamburgerbröd med guacamole, rödkålsslaw och torkade tomater. Toppa med ärtskott.

pren