40 minuter + 1 timme i ugn
Crispy fish-burgare med rödkålsslaw och guacamole – gör så här:
- Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 1 timme, tills saften torkat in.
- Rödkålsslaw: Skala löken. Finstrimla kål och lök, gärna på mandolin eller med osthyvel. Blanda strimlorna med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar.
- Guacamole: Halvera och kärna ur avokadon. Skala och riv i vitlöken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda limeskal och limesaft med avokadon och krydda med salt och peppar.
- Fiskburgare: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken hastigt till färs i en matberedare. Tillsätt citronskal, ägg, chiliflakes, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
- Vänd burgarna i panko och grilla dem 3–4 min på varje sida, tills de fått fin färg och är genomgrillade.
- Lägg burgarna i hamburgerbröd med guacamole, rödkålsslaw och torkade tomater. Toppa med ärtskott.