2.82.82.82.82.8

Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot är enkla att förbereda. De kan stekas dagen före servering, och fyllas strax före servering.

För 6-8 personer:

Ingredienser

2,5 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
2 tsk rödbeta, fint riven
1 ägg
0,5 tsk salt
2 msk smör
100 g färskost, naturell
1 msk pepparrot, finriven
150 g lax, kallrökt, i tunna skivor
2 msk kapris
50 g babyspenat

20 minuter

Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot – gör så här:

  1. Vispa samman mjölk, mjöl och riven rödbeta. Tillsätt ägg och salt och vispa till en slät smet. Låt stå ca 5 min.
  2. Stek ca 4 tunna pannkakor av smeten i smör på medelvärme. Låt kallna.
  3. Bred ut färskost på pannkakorna. Strö över pepparrot. Lägg på lax, kapris och spenat. Rulla ihop till fasta rullar och lägg dem kallt till servering.
  4. Skär bort kanterna på rullarna och skär dem sedan i ca 2 cm breda bitar.
Fler recept med: Fisk, Jul, Lax, Smårätter