30 min
Crêpes Suzette – gör så här:
- Crêpes: Vispa ägg och mjöl till en seg smet med ballongvisp. Rör ner mjölken lite i taget. Vispa till en slät, tunn smet. Salta. Smält 25 g smör och blanda ner. Låt stå ca 10 min för att svälla.
- Grädda fyra tunna crêpes i 2 msk smör ca 1 minut på varje sida.
- Skölj apelsinerna noga och riv av det yttersta skalet. Skär ut hinnfria klyftor av båda apelsinerna. Pressa ner saften av det som blir kvar av apelsinerna i en kastrull, ca 1 dl. Blanda saften med rivet skal, socker och snittad vaniljstång och koka ihop till hälften.
- Rosta mandeln i torr stekpanna ca 5 min. Spara till servering.
- Vik crêpesen och stek dem i 2 msk smör på båda sidorna. Häll på 1 msk av apelsinsockerlagen. Hetta upp. Tillsätt sprit. Ta av pannan från plattan och håll den utanför fläkten. Tänd på och flambera. Skaka pannan så lågorna brinner ut.
- Servera med vaniljglass, apelsinklyftor och apelsinsockerlag.