00000

Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde är sött och gott. Sötad kastanjekräm påminner om nötsmör eller kolasås. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 20 crêpes:

Ingredienser

1 citron
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
6,5 dl mjölk
3 msk smör, + 2 msk

Tillbehör:

kastanjekräm, sötad
grädde, vispad

30 minuter + 15 minuter för smeten att svälla

Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde – gör så här:

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda mjöl, citronskal, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen och mjölk, lite i taget, och vispa tills smeten är slät.
  2. Smält 3 msk smör och blanda ner det i smeten. Låt svälla 15–20 min.
  3. Smält lite smör i en medelvarm stekpanna. Bred ut smet med hjälp av en stekspade och grädda riktigt tunna crêpes. Lägg dem undan för undan på hög med en remsa bakplåtspapper emellan.
  4. Servera crêpesen med kastanjekräm och vispad grädde.