Crêpes är bra mat då de kan förberedas och även frysas. Kalla crêpes gratineras i 225° ca 15 minuter.

För 4 person(er)

Ingredienser

Crêpes

2,25 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
4 msk parmesan finriven
0,75 tsk salt
1 msk smör smält

Fyllning

4 kycklingfiléer
1 lök gul
2 vitlöksklyftor
75 g skogschampinjoner eller annan svamp
2 msk smör
100 g spenat färsk
1 krm muskotnöt riven
3 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde (eller 2 1/2 dl mellangrädde)
1 dl parmesan finriven
0,5 dl parmesan finriven, till gratinering

Crêpes med kyckling, svamp och spenat – gör så här:

  1. Häll mjöl i en bunke, tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg, ost, salt och smält smör.
  2. Grädda 8 tunna pannkakor på medelgod värme och lägg dem vartefter på ett fat.
  3. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök, skölj och skiva champinjonerna.
  4. Hetta upp smöret i en panna och stek kycklingen i omgångar. Ta upp kycklingen. Fräs slutligen lök och champinjoner tills de får lite färg. Vänd ner kycklingbitarna och spenat. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 250° och grill. Lägg 3 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form.
  6. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. Hit kan förberedas!
  7. Häll såsen över crêpesen och gratinera tills de får färg, ca 5 minuter. Servera med en god sallad.