3.53.53.53.53.5

Grillade pilgrimsmusslor med creme ninon är en klassisk förrätt som kan förberedas och värmas vid servering. Grilla pilgrimsmusslorna strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 gul lök
0,5 vitlöksklyfta
1 msk smör
4 dl gröna ärter, (frysta)
1 dl vitt vin, torrt
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk salt, + 1 krm
1 + 1 krm vitpeppar, nymald
1 krm vitvinsvinäger, ev lite
4 pilgrimsmusslor, stora
0,5 msk olivolja
1 krm vitpeppar, nymald

15 min + 2 min på grillen

Crème Ninon med grillad pilgrimsmussla- gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör tills den är mjuk. Tillsätt ärter, vin, vatten och grädde och låt koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Gnid in musslorna med olja. Grilla dem hastigt, ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Trä upp musslorna på träspett.
  3. Häll upp soppan i skålar eller burkar och lägg ett spett tvärs över. Servera genast.