Crème caramel

Tack vare den låga och jämna temperaturen blir resultatet en perfekt crème caramel. Inte alls stabbig eller blåsig, utan len som sammet. Kan lagas helt klar dagen före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl farinsocker

Karamell

  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Karamell: Smält socker och vatten till karamell i en stekpanna. Häll ca 1 msk karamell runt om i ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1 1/2 dl,  låt stelna.

  2. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa ihop grädde, mjölk, farinsocker och vaniljfrön i en kastrull. Hetta upp till strax under kokpunkten. Låt svalna.

  3. Blanda ägg och äggulor i en skål. Tillsätt den varma gräddmjölken under vispning. Fördela i formarna.

  4. Ställ formarna i en större form och täck väl med plastfolie. Ånga ca 30 min i 100°. Låt crèmen svalna helt innan portionerna stjälps upp. Serveras kylda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!