15 minuter + 1 1/2 timme i ugn
Crème brûlée med passionsfrukt – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Gröp ur passionsfrutsköttet, mät till 3/4 dl. Blanda det med socker och äggulor.
- Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Häll den heta gräddmjölken över passionsfruktsblandningen och vispa snabbt ihop. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om så att det når upp en bit på formarnas kant.
- Grädda mitt i ugnen tills krämen stannat men fortfarande är lätt dallrig, 1–1 1/2 timme beroende på formarnas storlek. Låt kallna i kylen, gärna över natten.
- Strö socker över formarna precis före servering. Bränn snabbt av sockret med en brännare tills brûléerna fått fin färg eller ställ formarna en kort stund under ugnens grillelement. Servera genast.