4.64.64.64.64.6

Den goda crème brûléen på passionsfrukt gör du i ett nafs, och sedan sköter den sig själv i ugnen. Garanterad smaksuccé! Passar bra att förbereda dagen innan de serveras.

För 4 personer:

Ingredienser

5 passionsfrukter
1 dl strösocker
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Garnering:

2 msk strösocker

15 minuter + 1 1/2 timme i ugn

Crème brûlée med passionsfrukt – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Gröp ur passionsfrutsköttet, mät till 3/4 dl. Blanda det med socker och äggulor.
  2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Häll den heta gräddmjölken över passionsfruktsblandningen och vispa snabbt ihop. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om så att det når upp en bit på formarnas kant.
  3. Grädda mitt i ugnen tills krämen stannat men fortfarande är lätt dallrig, 1–1 1/2 timme beroende på formarnas storlek. Låt kallna i kylen, gärna över natten.
  4. Strö socker över formarna precis före servering. Bränn snabbt av sockret med en brännare tills brûléerna fått fin färg eller ställ formarna en kort stund under ugnens grillelement. Servera genast.