3.83.83.83.83.8

En crème brûlée behöver inte vara söt. Med salt och ost i gräddmjölken och löjrom som topping blir det en lyxig förrätt.

För 8 personer:

Ingredienser

50 g ost, lagrad
2 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
3 äggulor
0,5 tsk salt

Topping:

100 g löjrom
2 msk gräslök, hackad

15 minuter + 50 minuter i ugn

Crème brûlée med löjrom – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Häll varmt vatten i en ugnssäker form och ställ in mitt i ugnen.
  2. Finriv osten. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulorna fluffiga med saltet. Häll över den varma gräddmjölken under omrörning.
  3. Blanda ner osten i smeten och rör tills den smält.  Häll smeten i 8 smorda ugnssäkra formar, à ca 1/4 dl. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och tillaga ca 50 min, tills smeten stannat. Ta ut och låt crème brûléerna kallna.
  4. Forma löjrommen till små ägg, lägg dem på crème brûléerna. Strö över gräslöken och servera.
Fler recept med: Smårätter