Crème brûlée med löjrom

En crème brûlée behöver inte vara söt. Med salt och ost i gräddmjölken och löjrom som topping blir det en lyxig förrätt.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 g ost - lagrad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 100 g löjrom
  • 2 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Häll varmt vatten i en ugnssäker form och ställ in mitt i ugnen.

  2. Finriv osten. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulorna fluffiga med saltet. Häll över den varma gräddmjölken under omrörning.

  3. Blanda ner osten i smeten och rör tills den smält.  Häll smeten i 8 smorda ugnssäkra formar, à ca 1/4 dl. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och tillaga ca 50 min, tills smeten stannat. Ta ut och låt crème brûléerna kallna.

  4. Forma löjrommen till små ägg, lägg dem på crème brûléerna. Strö över gräslöken och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!