Crème brûlée med aprikoser

En överraskning i botten gör den klassiska brûléen ännu bättre.

Crème brûlée med aprikoser

1. Sätt ugnen på 150°. Sätt en långpanna med hett vatten på nedersta falsen.
2. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna. Lägg stång, frön, grädde, mjölk och 2 msk socker i en kastrull och koka upp.
3. Vispa upp gulorna med resten av sockret. Vispa ner den varma gräddmjölken.
4. Tärna aprikoserna och fördela i 10 små ugnssäkra formar eller glas à ca 1 dl. Sila över äggstanningen och ställ formarna i vattenbadet.
5. Grädda 30–40 min tills de har stannat. Ta ut och låt formarna svalna. Kyl dem till nästa dag.
6. Sockra ytan, smält sockret med brännare eller grilla högt i ugnen 2 min på högsta värme och luckan på glänt.

 

Andra franska dessertklassiker hittar du här:

Mousse au chocolat

Profiteroles med chokladsås

 

Recept från