55555

En överraskning i botten gör den klassiska brûléen ännu bättre.

För 10 små formar

Ingredienser

1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
strösocker (+2 msk)
6 äggulor
10 aprikoser torkade (75 g)

Servering:

0,5 dl brun farin strö eller strösocker

Crème brûlée med aprikoser – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Sätt en långpanna med hett vatten på nedersta falsen.
  2. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna. Lägg stång, frön, grädde, mjölk och 2 msk socker i en kastrull och koka upp.
  3. Vispa upp gulorna med resten av sockret. Vispa ner den varma gräddmjölken.
  4. Tärna aprikoserna och fördela i 10 små ugnssäkra formar eller glas à ca 1 dl. Sila över äggstanningen och ställ formarna i vattenbadet.
  5. Grädda 30–40 min tills de har stannat. Ta ut och låt formarna svalna. Kyl dem till nästa dag.
  6. Sockra ytan, smält sockret med brännare eller grilla högt i ugnen 2 min på högsta värme och luckan på glänt.

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Franskt