Crème brûlée med aprikoser

En överraskning i botten gör den klassiska brûléen ännu bättre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • strösocker - (+2 msk)
  • 6 äggulor
  • 10 aprikoser - torkade (75 g)

Servering

  • 0,5 dl brun farin strö - eller strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Sätt en långpanna med hett vatten på nedersta falsen.

  2. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna. Lägg stång, frön, grädde, mjölk och 2 msk socker i en kastrull och koka upp.

  3. Vispa upp gulorna med resten av sockret. Vispa ner den varma gräddmjölken.

  4. Tärna aprikoserna och fördela i 10 små ugnssäkra formar eller glas à ca 1 dl. Sila över äggstanningen och ställ formarna i vattenbadet.

  5. Grädda 30–40 min tills de har stannat. Ta ut och låt formarna svalna. Kyl dem till nästa dag.

  6. Sockra ytan, smält sockret med brännare eller grilla högt i ugnen 2 min på högsta värme och luckan på glänt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!