Crème brûlée

En traditionell brûlée smaksatt med kardemumma och vanilj blir bästa tillbehöret till rabarbern.

Crème brûlée

 

1. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg ner både stång och frön i kastrullen tillsammans med kardemummakärnorna.
2. Koka upp gräddmjölken med kryddorna och låt svalna. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ihop gräddmjölken med äggblandningen och låt dra i kylen ca 6 timmar.
3. Sätt ugnen på 125º.
4. Sila bort kardemumma och vaniljstång från smeten. Häll upp i små ugnssäkra formar. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Crèmen ska vara krämig men inte rinnig när den är färdig. Den stelnar till när den svalnat.Förvara formarna i kylen tills det är dags för servering.
5. Strö socker på brûléerna och bränn till ett gyllenbrunt lock med gasbrännare.

Recept från