Crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana

Recept på crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana. Serveras ljumma. Har crêpsen hunnit kallna kan de värmas några sekunder i mikron sedan de fyllts.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör

Päron

  • 3 päron
  • 50 g pekannötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk citron - pressad

Smetana

  • 2 dl smetana
  • 2 msk lönnsirap

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjöl, mjöl, socker och salt till en klimpfri smet. Smält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Stek 8 tunna pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan på ett bakplåtspapper.

  2. Päron: Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Grovhacka nötterna. Stek päronbitarna i smör och socker tills de fått fin färg. Ringla över citronsaften och blanda i nötterna.

  3. Fördela päronblandningen på pannkakorna och rulla eventuellt ihop dem. Smaksätt smetanan med lönnsirap och servera till de päron- fyllda crêpsen. Garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!