00000

Creamed corn med chili och koriander kommer från den amerikanska södern. Den passar fint till texmex-buffé, grillad kyckling eller kött.  

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 burk majs (340 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 krm chiliflakes
3 dl vispgrädde
0,5 lime
0,5 kruka koriander
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter

Creamed corn med chili och koriander – gör så här:

  1. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Skala och riv vitlöken.
  2. Fräs vitlöken på låg värme i smöret med chiliflakesen. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.
  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Repa bladen från koriandern och grovhacka dem.
  4. Häll över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa den grovt. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner limeskal och koriander. Krydda med salt och peppar.
Fler recept med: Röror, Texmex