4.74.74.74.74.7

Recept på crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana. Serveras ljumma. Har crêpsen hunnit kallna kan de värmas några sekunder i mikron sedan de fyllts.

För 4 personer:

Ingredienser

2 ägg
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 tsk strösocker
2 krm salt
2 msk smör

Päron:

3 päron
50 g pekannötter
2 msk smör
2 msk strösocker
1 msk citron, pressad

Smetana:

2 dl smetana
2 msk lönnsirap

Garnering:

citronmeliss

20 minuter

Crêpes med päron, pekannötter och lönnsirapssmetana – gör så här:

  1. Vispa ägg, mjöl, mjöl, socker och salt till en klimpfri smet. Smält smöret i en stekpanna och häll det i smeten. Stek 8 tunna pannkakor av smeten och lägg dem undan för undan på ett bakplåtspapper.
  2. Päron: Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Grovhacka nötterna. Stek päronbitarna i smör och socker tills de fått fin färg. Ringla över citronsaften och blanda i nötterna.
  3. Fördela päronblandningen på pannkakorna och rulla eventuellt ihop dem. Smaksätt smetanan med lönnsirap och servera till de päron- fyllda crêpsen. Garnera med citronmeliss.
Fler recept med: Frukt och bär