00000

Grytan får mustig smak av bönmix i tacosås. Finns inte den i din butik kan du ta 1 burk kidneybeans och krydda med 1/2 påse tacokryddmix.

För 4 personer

Ingredienser

400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk bönmix i tacosås (hp)
1 dl vatten
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 hönsbuljongtärning
2,5 krm salt
6 stora tortillabröd

Tillbehör

1 pkt isbergssallad
1 burk matlagningsyoghurt

Cowboygryta i tortillaskål

 

1. Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ta ur löken och bryn färsen.
2. Tillsätt tomatpuré, bönor, vatten och lök. Krydda med chilipulver, spiskummin och buljongtärning. Låt koka samman 5 min. Smaka av med salt
3. Värm bröden enligt förpackningen och lägg i djupa tallrikar eller skålar. Bottna med strimlad isbergssallad, häll på cowboygryta och en klick yoghurt.

Fler recept med: Gryta, Övrigt