00000

Couscousen kan bytas ut mot t ex bulgur eller quinoa.

För 4 personer:

Ingredienser

4 dl couscous
500 g räkor, med skal eller 200 g skalade
2 blodgrapefrukt
1 gurka
2 tomater
1 knippa gräslök
1 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

0,5 dl grapefruktsaft, pressad
0,5 dl rapsolja
2 tsk ingefära, riven
2 krm salt

Couscoussallad med räkor och grapefrukt – gör så här:

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Skala räkorna. Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Pressa med handen saften ur grapefruktresterna och spara till dressingen.
  2. Skär gurka och tomat i bitar. Hacka gräslöken. Finfördela couscousen med en gaffel. Blanda den med räkor, grapefruktklyftor, gurka, tomat, gräslök och peppar.
  3. Blanda samman dressingen och servera med salladen.