Couscoussallad med räkor och grapefrukt

Couscousen kan bytas ut mot t ex bulgur eller quinoa.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 500 g räkor - med skal eller 200 g skalade
  • 2 blodgrape
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1 knippa gräslök
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl grapefruktsaft - pressad

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Skala räkorna. Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Pressa med handen saften ur grapefruktresterna och spara till dressingen.

  2. Skär gurka och tomat i bitar. Hacka gräslöken. Finfördela couscousen med en gaffel. Blanda den med räkor, grapefruktklyftor, gurka, tomat, gräslök och peppar.

  3. Blanda samman dressingen och servera med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!