00000

Kycklingen kokas i hönsbuljong tillsammans med lagerblad. Låt kycklingen svalna i spadet för att få extra god smak.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kycklingfiléer
2,5 dl hönsbuljong
1 lagerblad

Sallad

2 dl couscous
2 dl grönsaksbuljong
0,5 liten färsk gurka
0,5 äpple
1 liten apelsin
1 dl röda kidneybönor
0,5 dl kokspad från kycklingen
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald

Dressing

1 dl gräddfil
2 krm chipotlepasta
1 krm limeskal, rivet
0,5 krm salt

Till garnering

1 knippe bladpersilja

1. Dela varje kycklingfilé i 5 långa strimlor. Koka upp hönsbuljong och lagerblad och lägg ner kycklingen. Låt koka ca 5 min. Låt kycklingen svalna i kokspadet.
2. Koka upp grönsaksbuljongen. Dra kastrullen från plattan och häll i couscous. Låt stå ca 10 min med lock på.
3. Skär gurkan i bitar och äpplet i tunna skivor. Skala och skär apelsinen i klyftor. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda couscous med gurka, äpple, apelsin, bönor, kyckling och kokspad. Smaka av med salt och peppar
4. Blanda ingredienserna till dressingen. Servera couscoussalladen med dressing. Garnera med bladpersilja.

Fler recept med: Övrigt