Grilla i torr grillpanna. Oljan från marinaden räcker gott.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 knorr örtgården basilika & timjan-tärning
1 msk vatten hett
2 msk olivolja

Couscoussallad

432 g röda bönor (kidney beans)
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 msk timjan finhackad
1 röd lök
1 röd paprika
3 dl couscous
3 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 msk balsamvinäger
250 g cocktailtomater
100 g blandad sallad
1 msk timjan finhackad

Tillbehör

1/2 liter yoghurt som får rinna av

Couscoussallad

 

1. Läs buljongtärningen i hett vatten i en liten kastrull. Hjälp till med en sked. Låt svalna. Blanda med olivoljan. Pensla blandningen på kotletterna. Placera kotletterna i en trång bunke, som täcks med plast, eller i dubbla plastpåsar. Ställ kallt, helst ett dygn. Ställ i rumstemperatur någon timme före grillning.
2. Låt yoghurten rinna av genom silduk eller kaffefilter ett par timmar före servering. Ställ kallt.
3. Salladen: Skölj bönorna i kallt rinnande vatten. Låt dem rinna av väl. Blanda bönor, olivolja, balsamvinäger, salt och finhackad timjan i en bunke. Ställ åt sidan.
4. Hacka löken och strimla paprikan.
5. Couscous: Koka upp vatten, olivolja och salt i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Rör i couscousgrynen. Lägg på locket och låt couscousen dra 5 minuter. Rör i balsamvinägern.
6. Blanda couscous, bönor, lök, paprika, cocktailtomater, sallad och timjan i en skål.
7. Kotletterna: Hetta upp en grillpanna. Grilla kotletterna ett par minuter på var sida precis före servering. Servera tillsammans med couscoussallad och avrunnen yoghurt.

Fler recept med: Buffémat, Grilla, Övrigt