Den här rätten är inspirerad av tabbouleh, fast ingredienserna (så som pumpa) är helt nya. Servera den ljummen eller kall.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl couscous
0,5 kruka basilika
1 citron
1 pumpa (ca 800 g) klyfta
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald + 1 krm
200 g fetaost

Tillbehör:

2 dl matyoghurt

Recept: Couscousfat med pumpa och feta

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Strimla basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa saften ur halva citronen. Blanda couscousen med basilika och citronsaft.
  2. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Fräs pumpabitarna mjuka i olja i en stekpanna ca 15 min. Krydda med salt och 1 krm peppar.
  3. Blanda pumpa och couscous på ett fat. Fördela grovsmulad fetaost och citronskal över. Mal över 1 krm peppar och servera med yoghurt.

 

Ca 510 kcal per portion
22 g fett 20 g protein 55 g kolhydrater