Couscous med små köttbollar

Den här rätten har smaker från Nordafrika – kanel, russin och citron. Det blir lite roligare om man gör fler små, små bollar än några få större. Plus att det går fortare att tillaga!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g nötfärs - + 2 krm salt
  • 1 lök - gul
  • 1 vitlök - klyfta
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk ingefära - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl russin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk citronsaft - pressad
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad

Tillbehör

  • 1,75 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1,75 dl couscous - (140 g)

Gör så här

  1. Börja med att salta nötfärsen och rulla den därefter till ca 20 små bollar. Lägg dem åt sidan så länge.

  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs det i smör i en traktörpanna. Tillsätt kanel, ingefära, salt och russin och låt det fräsa med en liten stund. Tillsätt vatten och citronsaft. Låt koka ihop några minuter.

  3. Lägg i köttbollarna och låt sjuda ca 4 minuter med lock. Vänd runt bollarna i spadet. Dra pannan åt sidan och låt stå med lock under tiden du tillagar couscousen.

  4. Koka upp vatten och buljongtärning. Häll i couscous, rör om och låt stå 5 min under lock.

  5. Vänd ner hackad persilja i köttbollarna och servera med couscous. Ca 450 kcal per portion, varav 11 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!