Cosmopolitan-marmelad

Cosmopolitan-marmelad är djupt rubinröd i färgen och har syrlig smak av citrusfrukter.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 225 g tranbär - frysta
  • 100 g hallon - färska
  • 3 dl syltsocker
  • 0,5 dl lime - pressad
  • 0,75 dl Cointreau
  • 0,5 dl vodka

Gör så här

  1. Lägg tranbär, hallon, socker och limesaft i en kastrull. Koka ca 5 min och skumma under tiden. Tillsätt Cointreau och vodka när 1 minut återstår av koktiden.

  2. Mixa sylten slät med mixerstav. Sila genom en finmaskig sil.

  3. Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!