Cornflakeskakor

Recept på cornflakeskakor som är ett slags mellanting mellan en kaka och godis.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g choklad - mörk
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 5 dl corn flakes

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Lägg den i en kastrull och tillsätt smör, socker, sirap, kakao och salt. Låt koka upp och sjud under omrörning 3-4 min.

  2. Ta kastrullen från plattan och rör försiktigt ner cornflaksen. Fördela smeten i småbrödsformar av papper ställda på en bricka eller plåt.

  3. Låt kakorna stelna i kylen ca 1 timme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!