Cookies

Recept på cookies. Frasiga cookies med choklad och nötter går hem hos alla! Använd gärna vingen om du ­använder bakmaskin, eller blanda degen med händerna. 

För 20 kakor:

Ingredienser

100 g hasselnötter
125 g smör rumsvarmt
1 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
2 msk sirap ljus
3 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
150 g choklad mörk (70%)

20 minuter + 15 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de blivit nästan svarta. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet. Grovhacka dem.
  2. Vispa ihop smör, farinsocker, socker och sirap till en smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölblandningen och ägget i smörblandningen och rör ihop.
  4. Hacka chokladen. Rör ner choklad och nötter i smeten, gärna med händerna. Forma smeten till två rullar och lägg dem i kylen ca 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i bitar, ca 40 g styck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite. Grädda mitt i ugnen 15–17 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.

 

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt