Cookies

Recept på cookies. Frasiga cookies med choklad och nötter går hem hos alla! Använd gärna vingen om du ­använder bakmaskin, eller blanda degen med händerna.
Petra Lindstrand
Recept på cookies.
Recept på cookies. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 3 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 150 g choklad - mörk (70%)

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de blivit nästan svarta. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet. Grovhacka dem.

  2. Vispa ihop smör, farinsocker, socker och sirap till en smet.

  3. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölblandningen och ägget i smörblandningen och rör ihop.

  4. Hacka chokladen. Rör ner choklad och nötter i smeten, gärna med händerna. Forma smeten till två rullar och lägg dem i kylen ca 1 timme.

  5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i bitar, ca 40 g styck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite. Grädda mitt i ugnen 15–17 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!