00000

Torkad frukt, choklad och nötter ger den energikick som du snabbt kan behöva på skridskoturen.

För 60 st

Ingredienser

150 g smör
1 dl florsocker
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Smaksättning 1:

2 dl pecannötter eller valnötter
100 g ljus choklad hackad

Smaksättning 2:

1,5 dl havregryn
50 g papaya torkad, i bitar
50 g vit choklad hackad
1 dl hasselnötter hackade

1. Vispa smör, florsocker, socker och vaniljsocker i en bunke med elvisp. Tillsätt ägget och rör i mjölet blandat med bikarbonat.
2. Vänd för hand i någon av de två smaksättningarna.
3. Dela degen i två bitar. Rulla varje bit till en rulle, ca 2 cm i diameter, och linda in den i smörgåspapper. Lägg i frysen ca 1 timme.
4. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kakorna svalna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette